Последно посещение: Пет Апр 27, 2018 8:42 am Галерия Галерия   Дата и час: Пет Апр 27, 2018 8:42 am
 [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Любими обяснения в любов 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 07, 2009 7:44 pm
Мнения: 2483
(View: Всички /В Темата)

Мнение Любими обяснения в любов
някой чел ли е нещо по-страхотно от това?


А аз обичам много неща освен теб, обичам да те усещам, обичам да те слушам, обичам да се вълнувам, обичам даже да се притеснявам, обичам да ти шепна в ухото, обичам да те роша, обичам да ме наричаш с всичките ни тайни имена, обичам да играем, обичам да спорим, обичам да мълчим, обичам да плача от радост, обичам да плача от вълнение, обичам да сядам в теб, обичам да лягам в теб, обичам да се крия в теб, обичам да ти пиша, обичам да ми пишеш, обичам да се шегуваме, обичам да тъжим, обичам да ме целуваш, обичам да те целувам, обичам да усещам неща, които премълчавам, обичам те отвън и отвътре, обичам те в топло и студено време, обичам да те искам, обичам да мисля за теб, обичам да те откривам постоянно, обичам себе си в теб.

Тя, моята обич май започна да граничи с всемирната. Ами ти се превърна в един малък личен всемир за мене. Звучи шеговито, но всяко нещо е истина.

Обичам ръцете ти.Обичам като ми казваш всичко, от което ми става по-добре.

Твоето „обичам те” има различно звучене за мен.

В най-честия, в най-общия, постоянен случай е като докосване. В този миг чувствам като че ли ме прегръщаш. Приближавам се до теб. Изпитвам онова чувство на разтягане в гърдите. Не ми е нужно да те виждам, за да те докосна в такъв момент. Почти спирам да дишам.

Понякога ме унася. Действа ми като ласка преди сън. Изпълва ме с нежност. Задълбочава се и предизвиква появата на сълзи в очите ми. Често се случва да се разплача, когато ми кажеш „обичам те”. Не зная защо. Вероятно се вълнувам твърде много от това, което изпитвам в отговор. Сигурно е това, защото в този момент аз и не мисля за нищо друго. Камо ли да правя анализи, изводи или каквото и да е било друго. Изпитвам известна доза безпомощност също. Безпомощност за това, че нещо не ми достига, за да мога да изразя това, което аз изпитвам.

Има и други чувства, в други случаи. Много рядко, но ги е имало. Когато съм ядосана или спорим за нещо. Тогава ме сепва и заставам нащрек. Гледам те с леко присвито дясно око. Наблюдавам внимателно и от разстояние това твое „обичам те”. То някак пробива гнева ми. Кара ме да намаля малко темпото. Седя свъсено, но то е, което ме държи на мястото ми. Кара ме да изпитвам несигурност в собствените си велики умозаключения. Това „обичам те” ме защитава от самата мен. То ми помага да дишам дълбоко, Да се успокоя, да те приближа отново и да не мога да крия дълго моето „обичам те”. Дава ми увереност.

В най, най-лошите ни моменти – когато съм никъде, когато ме боли, когато не
виждам и не чувам нищо вече, когато нещо болезнено е намерило почва да поникне в душата ми, то е това, за което се хващам преди да затъна окончателно. Случвало се е да плача, да не искам да те чувам, да не искам да вярвам на нищо, да се крия. И то като гвоздей ме приковава. В такъв момент е единственото , заради което не мога да побягна надалеч. Точно то тогава бавно и постепенно ме връща към всичко, което обичам.

Когато ме прегръщаш. Когато те милвам и ти си отпуснат. Когато нежността ме залива и потапя. Тогава твоето „обичам те” ме кара да се чувствам без тяло. Свободна и въздушна. Повдига ме. Изпълва ме с нещо невероятно. Завладява ме и ме устремява.

Когато ме целуваш. Когато те желая. Когато галиш тялото ми. Когато усещам всяко твое докосване и цялото ми тяло тръпне. Когато съм топла и жадуваща. Когато се опитвам да съхраня всяко докосване. Тогава твоето „обичам те” ме уверява, че всичко това се случва.
И не се страхувам от това, че те обичам и аз.
Обичам те достатъчно, за да ти вярвам.
Сря Юли 15, 2009 2:39 pm Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 10:47 am
Мнения: 6067
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
Страхотно е, наистина.

_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Сря Юли 15, 2009 3:11 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 07, 2009 7:44 pm
Мнения: 2483
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
Прекрасна си, дори, когато си мрачна си прекрасна, дори, когато на мен ми стане тъжно пак си прекрасна, недей и да смееш да се страхуваш, че си щяла да ме губиш или нещо подобно. Не можеш, не можеш защото наистина те усещам, наистина те чувствам в себе си.

Понякога те чувствам като стъклена фигурка, която и от най-малкото разместване ще се пръсне на хиляди парченца, тогава се опитвам да бъда максимално внимателен и нежен.


Обичам те, обещахме си, че ще правим нещата заедно и ще преминаваме заедно по пътя, нали?

Понякога ми е безумно, понякога ми е нежно, понякога настръхвам, понякога се учудвам, понякога се обърквам, но едно нещо си е същото, това, че те обикнах, това, че те обичам, това, че те желая, това, че те искам.

Прекрасна си и аз само трябва да благодаря, на кой не знам, че те срещнах, че се сближихме, че мога да ти кажа обичам те.


Нед Юли 19, 2009 12:02 pm Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 10:47 am
Мнения: 6067
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
Когато споделям толкова лични неща наистина се чувствам гола. Сравнението с нудизма е удачно. Емоционален нудизъм.


"Искам да знаеш, че тръгвам, защото те обичам. Защото този смях, в който се влюбих, отново трябва да звъни. Не се съмнявай дори и за миг, че нещо може да промени моята любов. Ти си розата, която ухае на възглавницата до мен и аз ще помня това ухание, докато съм жив. Ти си светлината в гърдите ми. Знаеш, че бих застанал срещу целия свят, за да опазя тази обич.

Не се страхувам да загубя всичко заради любовта ни. Защото аз дишам чрез теб и твоята кожа, храня се с целувките ти, топя се в утробата ти, виждам с нежността ти. Ти си моята по-добра половина. Не се страхувам да те обичам- ти укротяваш демоните в мен.

Страхувам се, че наранявам хората, на които държиш и усмивката вече я няма на лицето ти.

Тръгвам си, за да изгрее отново.

Запомни, че никога няма да обичам друга даже и наполовина на теб.

Защото или ще си ти или никоя."

_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Нед Юли 19, 2009 10:54 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 07, 2009 7:44 pm
Мнения: 2483
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
Уморен от прегръдки, щастлив и безгрижен,
съхранил ги във себе си, живееш в милувки:
усещам: губят се твоите нежнодишащи устни,
размиват се в съня и потъват твоите целувки.
Уморено от толкова нежност, тихо те галя -
гръд, талия, коляно - отгоре додолу полека,
от тъмнината изваяна проблясваща ваза,
твърда като твоето тяло, като твойто дихание мека.
Изтощено от милувките, сега твоето тяло
във любовна пауза си почива,
гледам лицето ти срещу мен,
като водорасли след буря, две бръчки го пресичат.
И аз, уморена от докосвания и обич,
от твойта отмора излизам,
прекосявам стаята, въртя се из нея и усещам
как спокойствието на твойто гнездо ме пронизва.
Господи, ти си проникнал във всичко наоколо,
човече, при тебе дойдох любов да подиря,
мили, тихо е тук, уютно и хубаво,
спаси ме, за Бога, въздух не стига!


Чет Авг 06, 2009 3:00 pm Профил
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 07, 2009 7:44 pm
Мнения: 2483
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
Колко пъти ти казах, обичам те.

Обичам те без условности, обичам мисълта за теб, обичам представата за теб, не, не някаква идеализирана представа, а точно това което си ти, обичам всичко което си ти, обичам гласа ти, обичам смеха ти, обичам сълзите ти, обичам тъгата ти, обичам радостта ти, обичам всичко в теб. Обичам когато си онова малко уплашено момиченце, което крие лице в шепите си, което стиска длани в юмручета и прави онази леко намусено-уплашена мимика, което отскача леко назад с едва подтиснат стон, обичам и същото това момиченце което подскача и пляска с ръце от радост, чието лице грейва щастливо, като на малко дете пред сергия за захарен памук, обичам го това момиченце което понякога в смущението си дърпа плитките си и се инати по свой си детски начин.

Обичам когато си жената, която може да засенчи слънцето, която понякога крие лицето си в облаците, която е безумно смела в страха си. Обичам същата тази жена която може да победи всичко и всички, която е толкова силна, но в същото време и толкова крехка. Обичам всеки твой жест, когато леко смутено прокарваш ръце през косата си или когато леко ядно тръскаш глава. Обичам когато леко смутено приглаждаш дрехите си. Обичам гласа ти, обичам когато го чувам как се излива върху мен, обичам го и когато постепено заглъхва и в един момент се обгръща в тишина. Обичам усмивката ти и онази леко смутена която едва опарва устните ти, и онази от която и най-мрачния ден се облива в слънчеви лъчи. Обичам очите ти и когато в тях вали, и когато се смеят, и когато се леко притворени. Обичам жената която ме кара да треперя, да тръпна, да желая. Обичам жената която си ти.

Просто е, обичам те без никакви условности.


Пет Авг 07, 2009 12:25 pm Профил

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Любими обяснения в любов
Нещо в мен се е стегнало до болка. И защо трябва да ми се свива след като единственото, което искам да направя е да те прегърна. Да те прегърна както го правя повече с душата си отколкото с ръцете си. Даже си мисля, че в този случай по-точна дума би била обгърна. Сега като си мисля, долавям някак смътно, че има и други причини, но те са толкова отнесени, колкото и естествени. А срещу естественото човек трудно намира причина да рита.

Чувствам се странно и особено.
Седнахме в жълтата стая. Там е топло. Топло и приятно. Винаги палим свещ на масата. Имам слабост към свещите и събирам всякакви цветове и аромати. Първите ни минути са сравнително тихи. Наситени са с нещо. Невероятно тихи минути, които отминават – отначало тихи, после все по-малко тихи. Обичам тези безповодни вечери. Понякога се виждаме за час или два, колкото да си споделим нещата.
Мисля си понякога има ли и други в момента толкова сами с мислите си колкото съм аз.
Странно нещо е човек, понякога има един цял свят в него, а никой и не подозира за това. Думите, които изрича са на безкрайно разстояние от това, с което са заети мислите му.

А и чиниите блестят. Могат да отразяват чувствата като огледало. Тоест не могат. Иначе би се получило красиво. Много се заглеждам в свещта тази вечер. Свещникът е хубав. Но ми се струва, че тя гори много самотно на масата. Винаги паля по две свещи. Не зная защо тази вечер сложих само една. Докато я гледам чувствам една празнота. Взирам се в пламъка, докато вече не виждам нищо друго. Чувам се как участвам в разговора, но не долавям думите си. Взирам се в пламъка и в заслепението си се опитвам да мисля. Наричам свеща. Но знам, че това е една най-обикновена свещ, която гори, и догори ли, няма да се е случило нищо друго освен това, че една обикновена свещ е догоряла в свещника. Мисля си разни неща.

Спомням си други. Тръсвам глава, когато искам да извикам по-приятна картина в съзнанието си. Винаги помага, когато тръснеш глава. Забелязяла съм, че колкото по-надолу потъва пламъка на една свещ, толкова по-мек става. И че всички образи стават добри, когато ги оценяват доброжелателни очи. Не обичам да пия вино. Мисля, че бих направила изключение само в определена ситуация, с определено вино. Пия тази вечер. Хубаво нещо е това. Понякога се отваря една огромна празна дупка, а скръбта е да съзнаваш колко е празна тя, но това е истина само, когато ...Постоянна истина е това. Няма само, когато. Всъщност има и неща, с които можеш да запълниш дупката. Чак до ръба можеш да я запълниш. И после да затиснеш всичко с камък. Аз не обичам да го правя. Отчасти, защото зная колко е празна.

Надявам се някой ден да мога да говоря. Когато гори свещ, става някак по-топло.

Тъжно ми е. Постепенно започвам да усещам колко тъжно и безпосочно ми става. Предполагам е нормално. Имам усещането, че съм много, много закопана някъде. Трудно ми е да стигна дори до теб на моменти.

От друга страна, не искам да бъда без теб. Понякога ми даваш усещане за неописуемо спокойствие. Бих искала да мога да ти обясня какво значение имаш за мен и каква стойност придоби. Това е чувството, когато някой ти е станал наистина скъп. И това означава, че не си напълно сам, защото винаги има някой в мислите ти. Каквото и да правя и с когото и да съм, ти си в мен. Ако само знаеше колко щастлива ме прави това понякога и колко щастливи мога да направя други поради това. Не бих искала да употребявам неразумно силни думи, че никога няма да съжалявам, но поне засега със сигурност не съжалявам, че станахме толкова близки. Пък и твърде много те обичам и в редките случаи, когато зная какво точно правя, наистина го зная. Преди ти казвах често, че се срамувам. Сега не че не ми се случва, но много по-рядко.

Начинът, по който те обикнах, ме кара да се чувствам чиста. Както и да ти звучи. Всички други мисли и разсъждения в момента биха ме отвели много, много далеч.

Исках това да ти кажа. Не зная какво ме уплаши толкова много. Не зная защо се почувствах толкова тъжна. Но те обичам така както ти го казвах преди седмици. И въпреки, че ми е свито, нищо не се е променило в мен. Просто ми е малко тъжно. Но и това ще мине. Няма начин да не мине. Толкова искам да те прегърна.


_________________
i`m gonna tell God everything


Пон Сеп 28, 2009 5:33 pm Профил Галерия на потребителя
Mermaid
Mermaid
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 2:08 pm
Мнения: 3436
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
И тая РИСУНКА ми беше в букетчето на Евтим Евтимов, но ми се прииска тук да я донеса с благодарност за горните съкровения
:roseforyou:

Отдавна на земята си родена,
но аз отново днес ще те създам.
Да бъдеш първата любов за мене,
аз нови чувства ще ти дам.
Ще ти предложа закъсняла среща
и тя ще бъде първата за нас.
Очите ми са две венчални лещи
които чакат сватбения час.
Подай ръка. Светът ще стане хубав,
макар да идвам късно и суров.
Последен може в тебе да се влюбя,
но ще ти върна първата любов.


Сещам се сега и за едно много велико изпято обяснение в любов

_________________
А оставиш ли се да те опитомят, ще те и изядат - каза Малкият принц. Иванчо (Кулеков)


Сря Сеп 30, 2009 3:47 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 07, 2009 7:44 pm
Мнения: 2483
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
Може и да му омръзва на някой, но за мен най-страхотното обяснение в любов в песенен стил е това
Съб Окт 03, 2009 5:04 pm Профил
Mermaid
Mermaid
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 2:08 pm
Мнения: 3436
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Любими обяснения в любов
:comeforakiss: Eх, Милорде, то хубавото никога не омръзва
и що ли не се учудвам, че ти си избрал женски глас ;)
Лара Фабиан е чудесна, и ти и аз и тук май всички, и публиката я обича,
ама ще ти прошепна, че Je t'aime обаче е изплакан вик на несподелена любов.

а "Жена" е моята първосигнална асоциация за великолепно съчетание на текст и музика като обяснение в любов

Друг път може и за много други да се сетя като си пусна любовни песни да слушам, но днес гледах кино нелюбовно :)

_________________
А оставиш ли се да те опитомят, ще те и изядат - каза Малкият принц. Иванчо (Кулеков)


Сря Окт 07, 2009 12:53 am Профил Галерия на потребителя
 [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: CommonCrawl [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov